Omschrijving - van Roijen Dierenspecials

Go to content

Main menu:

Omschrijving

Hondenartikelen > Tips bij warm weer

Van Roijen Dierenspecials Hoofdstraat 158 (2071EM) Santpoort 023 5390926

De warme dagen komen weer, hier wat handige tips.
Met dit warme weer is het belangrijk dat u extra aandacht besteedt aan uw huisdieren. Zij kunnen namelijk niet goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en soms zelfs dodelijk zijn.
Maar hoe weet u nu of uw huisdier het warm heeft?
De slijmvliezen zijn rood, uw huisdier voelt heet aan, ademt snel, wil vaak niet eten en is lusteloos. Honden kunnen gaan braken. Vogels zitten vaak met veren gespreid en snavel open.
Uw huisdier afkoelen
Breng uw huisdier naar een koele plek en zorg voor vers drinkwater. Honden, katten, konijnen en knaagdieren kunt u nat maken, doe dat vooral bij kop, oren, hals en poten. Gebruik geen ijskoud water daardoor trekken bloedvaten samen en wordt het nog moeilijker om lichaamswarmte kwijt te raken.
Hitteshock
Is de oververhitting ernstig, dan kan uw dier een hitteshock krijgen. Dit herken je aan snelle hartslag en ademhaling en niet of nauwelijks reageren op prikkels. In dat geval moet je direct de dierenarts bellen en beginnen met koelen!
Honden kunnen hun warmte alleen kwijt door te hijgen. Behalve in hun voetzooltjes hebben ze nergens zweetklieren. Zorg ervoor dat uw hond bij warm weer een plek in de schaduw en heeft en beschikt over voldoende vers drinkwater.
Huisdier afkoelen
Als uw hond van zwemmen houdt, is dat een prima manier om af te koelen. Er zijn voor honden ook speciale koelproducten te krijgen, zoals een koelmatje of koel-halsband. Zorg er wel voor dat de hond niet op het materiaal kauwt, dus gebruik het alleen als je een oogje in het zeil kunt houden.
Let bij honden met een dunne vacht op verbranding en smeer dun behaarde plekken eventueel in met zonnebrandcrème. Maak geen lange wandelingen in de hitte, maar plan deze aan het begin of eind van de dag. Ga zeker niet met uw hond fietsen in de zon en laat hem nooit achter in de auto, waar de temperatuur razendsnel kan oplopen. Zelfs een schaduwplek en open raam voorkomen niet dat hij uitdroogt. Dit kan al na tien minuten fataal zijn! Hond in een warme auto? Actie! Bel 144 en red het dier!
.

 
Back to content | Back to main menu