Pro-vet - van Roijen Dierenspecials

Go to content

Main menu:

Pro-vet

Kattenartikelen > Voer > Droogvoer

Pro-vet Renal
VOOR HET ONDER CONTROLE HOUDEN VAN
CHRONISCHE NIERAANDOENINGEN

Urine pH controle
Laag Na (0.21%)
Laag P (0.49%)
EPA+DHA
Natuurlijke Antioxidanten mengsel
L-carnitine
Prebiotica (MOS+FOS)
FHV (Vezel-Hoog-Viscositeit)
FLV (Vezel-Laag-Viscositeit)
Geurbeheersing

Indicatie
PRO-VET RENAL is ontwikkeld voor volwassen katten met chronische nierinsufficiëntie. Het dieet voorziet in voldoende voedingsstoffen om het lichaam te onderhouden.
Bij katten is chronische nierinsufficiëntie (CRF) een belangrijke doodsoorzaak. Nierfalen (CRF) komt voor bij 30% van de katten ouder dan 12 jaar. De progressie van nierinsufficiëntie kan worden verminderd en daarmee wordt de overlevingsduur van de patiënt verlengd, maar de ziekte kan niet genezen. Er zijn overtuigend bewijzen dat een geschikt dieet de overlevingsduur van patiënten met nierfalen verhoogt. Een lage fosforopname leidt tot vertraging van het verlies van nierfunctie. Naast fosforarm dient een dieet voor katten met nierinsufficiëntie weinig eiwit en natrium te bevatten, rijk te zijn aan kalium, een licht basische urine pH te induceren en een hoog gehalte aan eicosapentaeenzuur (EPA) te bevatten. Een lage eiwitopname leidt tot minder ophoping van ureum in het bloed waardoor de eetlust op peil blijft. Weinig natrium in het dieet draagt bij aan controle van de bloeddruk, welke bij nierpatiënten neigt tot stijging. Bij verminderde nierfunctie is er extra kaliumverlies hetgeen wordt gecompenseerd door een verhoogde opname. Omdat bij nierziekte de uitscheiding van zuren is verminderd dient het dieet een alkalische werking te hebben. Een hoge EPA-opname vertraagt de progressie van nierziekte bij de kat  Het is duidelijk dat een beperking van de essentiële nutriënten geen deficiëntie mag veroorzaken en de voorziening voldoende moet zijn voor handhaving van de normale lichaamsfuncties.

Een geschikt nierdieet kan slechts het verlies aan nefronen vertragen en de overlevingsduur verlengen. Tussen verschillende commercieel verkrijgbare nierdiëten zijn er grote verschillen in effectiviteit. De verwachte effectiviteit van PRO-VET RENAL, hetgeen is gebaseerd op de ideale samenstelling, is equivalent aan een gemiddelde overlevingsduur van 30 maanden na diagnose. Het is aannemelijk dat PRO-VET RENAL ook preventieve werking heeft en het risico op de ontwikkeling van chronische nierinsufficiëntie (CRF) bij gezonde katten vermindert. Het risico op nierfalen (CRF) is verminderd door de extra vitamine E , het hoge EPA-gehalte en in het bijzonder het lage gehalte aan fosfor.


Effectiviteiten
KENMERK EFFECT
Laag gehalte aan bischikbaar fosfor. Vertraging van de progressie van het nierfalen.
Laag eiwitgehalte. Vermindering van de uremie.
Laag natriumgehalte. Tegengaan van hoge bloeddruk
Hoog kaliumgehalte. Compensatie van het kalium verlies.
Laag arachidonzuurgehalte. Vermindering van de productie van ontstekingsactiverende eicosanoïden.
Hoog eicosapentaeenzuurgehalte. Verhoogde productie van bloedvatverwijdende en ontstekingsremmende eicosanoïden.
Licht basische urine pH Preventie van acidose.
Voedingsstoffen in optimale gehalten.
Onderhoud van lichaamsfuncties. Ondersteuning van de conditie van huid en vacht.

Hoge verteerbaarheid van eiwitten, vetten en koolhydraten. Goede consistentie van ontlasting.
Rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren van de omega-3 familie (EPA+DHA) Stimuleren van de immuunfunctie. Verbetering van de huid bij atopische aandoeningen. Vermindering van het risico op kanker, nierziekte en gewrichtsaandoeningen.
Sturing van de zuurgraad van de urine en verlaging van de concentraties van struvietvormende componenten. Vermindering van het risico op struvietvorming.
Rijk aan natuurlijke anti-oxidanten. Vermindert het risico op kanker en nierziekte.
Laag fosforgehalte. Minder risico op nierziekte.
Rijk aan vezelstoffen met hoge viscositeit (FHV) Minder risico op diabetes en haarballen. Stimuleren van de darmmotiliteit en bevordering van de consistentie van de ontlasting.
Rijk aan vezelstoffen met lage viscositeit (FLV) Bevorderen darmmotiliteit en controleren haarbalvorming.
Toegevoegde Yucca extract Minder geur van de ontlasting.
Toegevoegde prebiotics (FOS/MOS) Toename van gunstige bacteriën in de darm.

Samenstelling
rijst, dierlijke eitwitbronnen, gerst, dierlijke vet, maïs, tarwe, visolie, maïsgluten, gedroogde bietpulp, gedroogde aardappel, gedroogd gevogelte, aardappelproteïne, gistextract, gehydrolyseerde kippenlever, minerals, cellulose, inuline.

* Met oxidatie tegengaande stof sterk tocopherol-houdend (vitamine E) extract van natuurlijke oorsprong en conserveringsmiddelen ammoniumpropionaat, fosforzuur en citroenzuur.

Voedingsschema
Gewicht  
 Dagrantsoen    

2 kg 30 - 40 gr
3 kg 40 - 55 gr
4 kg 50 - 70 gr
5 kg 60 - 85 gr
>6 kg 10 - 15 gr/kg

Pro-vet Struvite
VOOR HET OPLOSSEN EN
VOORKOMEN VAN
STRUVIETSTENEN IN DE BLAAS.


Urine pH controle
Laag Mg (0.08%)
Laag P (0.6%)
EPA+DHA
Natuurlijke Antioxidanten mengsel
L-carnitine
Prebiotica (MOS+FOS)
FHV (Vezel-Hoog-Viscositeit)
FLV (Vezel-Laag-Viscositeit)
Geurbeheersing

Indicatie
PRO-VET STRUVITE is ontwikkeld voor volwassen katten met blaasstenen bestaande uit struviet. PRO-VET STRUVITE lost kristallen en stenen in de urineblaas op en het voorkomt recidief van de symptomen. PRO-VET STRUVITE voorziet in voldoende voedingsstoffen om het lichaam te onderhouden.
De ontwikkeling van kristallen en stenen bestaande uit struviet in de urineblaas is een veel voorkomend verschijnsel bij katten. Struvietkristallen en –stenen kunnen obstructie van de urineleider veroorzaken zodat de kat niet goed kan urineren. Het urineren is pijnlijk en de ophoping van afvalstoffen in het lichaam kan leiden tot coma en de dood. Bij ongeveer 10% van de katten die bij de dierenarts worden gepresenteerd is er sprake van urinewegaandoeningen vanwege struviet. De voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van katten met struviet. De dieettherapie richt zich op verlaging van de urineconcentraties van de componenten van struviet (magnesium, ammonium, fosfaat) en verlaging van de urine pH opdat aanwezig struviet oplost en nieuwe kristallen niet meer worden gevormd.

Het oplossen van aanwezig struviet in de urineblaas en preventie van de vorming van struviet is alleen mogelijk door een lage urine pH en lage concentraties van de struvietvormende componenten. PRO-VET STRUVITE bestaat uit magnesium, ammonium en fosfaat en lost op, dan wel ontstaat niet, bij een urine pH lager dan 6.5. PRO-VET STRUVITE bevat een juiste hoeveelheid urineverzuurder zodat de gemiddelde urine pH een waarde van 6.3 heeft. Deze pH werkt struviet tegen en betekent geen risico op acidose. De lage concentraties van magnesium, fosfaat en eiwit in het dieet stimuleren ook het oplossen van struviet en remmen de vorming ervan. PRO-VET STRUVITE kan derhalve worden gebruikt bij patiënten met struviet (en zonder obstructie) en bij patiënten die gevoelig zijn voor herhaald optreden van struvietvorming. Op basis van literatuurgegevens en de ideale samenstelling van PRO-VET STRUVITE, bedraagt de verwachte tijd, die nodig is voor volledige oplossing van struviet in de urineblaas, ongeveer 4 weken.


Effectiviteiten
KENMERK EFFECT
Verzuring urine Oplossen van aanwezig struviet; voorkomen van struvietvorming.
Laag magnesiumgehalte (Mg) Verlaging van de magnesiumconcentratie in de urine.
Laag eiwitgehalte Verlaging van de ammoniumconcentratie in de urine.
Voedingsstoffen in optimale gehalten. Onderhoud van lichaamsfuncties. Ondersteuning van de conditie van huid en vacht.
Hoge verteerbaarheid van eiwitten, vetten en koolhydraten. Goede consistentie van ontlasting.
Rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren van de omega-3 familie (EPA+DHA) Stimuleert de immuunfunctie. Verbetert de huid bij atopische aandoeningen. Vermindert het risico op kanker, nierziekte en gewrichtsaandoeningen.
Rijk aan natuurlijke anti-oxidanten Vermindert het risico op kanker en nierziekte.
Laag fosforgehalte (P) Minder risico op nierziekte.
Rijk aan vezelstoffen met hoge viscositeit (FHV) Minder risico op diabetes en haarballen. Stimuleert de darmmotiliteit en bevordert  de consistentie van de ontlasting.
Rijk aan vezelstoffen met lage viscositeit (FLV) Bevordert de darmmotiliteit en controleert haarbalvorming.
Toegevoegd Yucca extract Minder geur van de ontlasting
Toegevoegde prebiotics (FOS/MOS) Toename van gunstige bacteriën in de darm.

Samenstelling
rijst, dierlijke vet, gerst, dierlijke eitwitbronnen, zetmeel, tarwe, gedroogd gevogelte, gedroogd lambsvlees, aardappelproteïne, gedroogde globinepoeder, visolie (zalm), maïsgluten, gedroogde bietpulp, gedroogde gistextract (bron van mannan-oligosaccha-rides), gehydrolyseerde kippenlever, gepurificeerde groentevezels, ammoniumchloride, kaliumchloride, lecithine, gouds-bloemextract (bron van luteïne), dl-methionine, calciumkoolstof, L-lysine, cichorei-extract (inuline, bron van fructo-oligo-saccharides), taurine, L-carnitine, beta-caroteen, Yucca Schidigera-extract, rozemarijnextract.

* Met oxidatie tegengaande stof sterk tocopherol-houdend (vitamine E) extract van natuurlijke oorsprong en conserveringsmiddelen ammoniumpropionaat, fosforzuur en citroenzuur.

Voedingsschema
Gewicht
Dagrantsoen  

2 kg 30 - 40 gr
3 kg 40 - 55 gr
4 kg 50 - 70 gr
5 kg 60 - 85 gr
>6 kg 10 - 15 gr/kg
 
Back to content | Back to main menu